Sistem gradnje, modeli i cene

SISTEM GRADNJE

 
Kombinacija tradicionalnog sistema gradnje sa modernom tehnologijom obrade i zaštite drveta.

Sistem gradnje –Bondruk- sastoji se od konstrukcije temelja, stubova, venčanica, kosnika falcovani za ugradnju fasadnih drvenih elemenata,stolarije i svetlarnika.

Konstrukcija obezbedjuje čvrstinu,lep izgled I dugovečnost.

Drvo je zaštićeno od vlage, uv zraka, gljivica, I žižka. Neophodan preduslov zaštite drveta je termičko tretiranje drveta. Jedino drvo iz sušare nakon čega se obavlja impregnacija, u radionickim uslovima dobija sigurnu zaštitu. Truljenje drveta nije pojava vec bolest koju izaziva gljivica.U susari min.temp. 60 c uklanja se ta bolest pre kontakta sa vlagom. Impregnacija drvo trajno štiti.
 


 

MODELI

 
Drvena gradnja pruža mogućnosti za potpuno raznovrsne modele drvenih kuća koje čine posebno originalnim i privlačnim.

Stanovi i klasična gradnja se po pravilu rangiraju po površini, m2, a kvalitet i udobnost drvenih kuća čine i druge stvari. Za njih formiranje cene po m2 nije uobičajeno i ima veliki raspon zavisno od modela.

Prilikom izbora modela posvetite paznju prostoru u kome najvise provodite vremena. Dnevne sobe, terase, uredjenje dvorišta zauzima veću paznju .

Terasa je jedno od najvaznijih mesta u kući u prirodi. Pre nego sto odlučite o veličini terase pogledajte svoje dvoriste, da li imate još prostora za izdvojeni letnjikovac, dečije igralište ili jednostavno sto ispod drveta sto vam boravak čini zanimljivim. Ako se odlučite za veću terasu razmislite da li cela terasa treba da bude pokrivena ili delimicno jer se uglavnom koristi po lepom vremenu.

 

DRVENA VILA

 


 

Dnevna soba otvorena prema krovu sa vidnom drvenom konstrukcijom a zavisno od pogleda sa dosta staklenih površina koje je čine izuzetnom.

Tu se izolacija radi u krovu. U tom slučaju u drugom delu kuće je otvorena ili zatvorena galerija kao prostor za spavanje ili dnevni boravak drugog nivoa. Taj prostor opremljen stepeništem za galeriju, pećima ili kaminima, enterijerom u kome se kombinuju, kamen, drvo, gips sa staklenim površinama čini posebno privlačan ambijent.
Kuhinje u objektima za odmor po pravilu ne zauzimaju veliki prostor jer se kao prostor za spremanje i služenje hrane često koriste terase i dvorišta.

 

PRIZEMLJE KAO PODKROVLJE

 

 
Sličan osecaj ali ne manje zanimljiv I znatno jeftiniji dobicete u varijanti modela prizemne kuće izgradjene kao podkrovlje. Tu su bočni zidovi nizi, imate deo kosog plafona koji ide po krovu I srednji deo koji ima standardnu visinu. Taj kosi deo plafona sa vidnim gredama izgleda jako zanimljivo jer se prakticno ceo tavanski prostor pretvara u korisnu povrsinu.

 

KUCA NA SPRAT ILI SA POTKROVLJEM

 


 
Najpovoljniju cenu po m2 se dobija u kućama na sprat odnosno sa potkrovljem. Takodje mogu biti raznovrsne sa klasičnom dnevnom sobom, jednom, dve ili tri spavace sobe. Ove kuće obično biraju visečlane porodice sa planom stanovanja ili dužeg boravka u kuci.

 

BUNGALOVI – MINI KUCE

 

 
Veoma je široka lepeza kuća I raznovrsna primena. Radi se kao udobna hotelska soba sa mini kuhinjom, kupatilom I eventualnim malim prostorom za spavanje na
galeriji. Koristi se kao manja vikendica, pogodna je za izdavanje, kratak boravak, a izgradnjom više takvih objekata sa zajednickim sadržajem (dečija igrališta I sportski tereni) može nastati zanimljivo turističko naselje.

 

DRVENE FASADE

 

 
Za moderne objekte ali I rekonstrukciju starih nastao je proizvod drvene fasade, delimično ili potpuno oblozeni objekti.

Postoji vise vrsta drveta (četinari, aris) I vise oblika (klasican brodski pod, kosa lamperija, romb ). Zavisno od podkonstrukcije , izolacije, I vrste drveta cena fasade po m2 je od 40-80 eura.

 

CENE

 

Za ponudu su potrebni sledeći podaci
• Naziv investitora
• Lokacija gradnje
• Dimenzije I broj soba
• Model kuće
Na osnovu ovih podataka moguće je dati ponudu za prvu fazu radova, koja obuhvata konstrukciju spoljni I unutrasnji – fasadni zid, stolarija, krov. Cena od 140-180 eur za prvu fazu.

Za ponudu ključ u ruke potrebno je jos podataka. (Vrsta izolacije, zid min. 10 cm, krov od 10-20cm min. Unutrasnja obloga gips ili drvo, vrsta poda, podaci o kuhinji I kupatilu. Cena po m2 od 220 do 330 eur.

Cena temelja moze se dati tek po izlasku na teren gde se gradi. Cena se kreće od 30-60 eur m2.