Proces izgradnje

SISTEM GRADNJE, MODELI, CENE

 

SISTEM GRADNJE

Kombinacija tradicionalnog sistema gradnje sa modernom tehnologijom obrade i zastite drveta.

Sistem gradnje Bondruk sastoji se od konstrukcije temelja, stubova, venčanica, kosnika falcovanih za ugradnju fasadnih drvenih elemenata, stolarije i svetlarnika.

Konstrukcija obezbeđuje čvrstinu, lep izgled i dugovečnost.

Drvo je zaštićeno od vlage, UV zraka, gljivica, i žiška. Neophodan preduslov zaštite drveta je njegovo termičko tretiranje. Samo drvo iz sušare, koje se zatim impregnira u radioničkim uslovima, dobija sigurnu zaštitu. Truljenje drveta nije pojava već bolest koju izaziva gljivica. U sušari, na minimalnoj temperature od 60°C uklanjaju se gljivice pre kontakta sa vlagom. Impregnacija drvo trajno štiti.

MODELI

Drvena gradnja pruža nebrojene mogućnosti za izradu najraznovrsnijih modela kuća, koje prirodan materijal čini posebno originalnim i privlačnim.

Kuće klasične gradnje se uglavnom rangiraju po površini u m², dok kvalitet i udobnost drvenih kuća zavisi od različitih stvari. Za njih formiranje cene po m² nije uobičajeno,a raspon cena najčešće zavisi od modela.

Prilikom izbora modela posvetite pažnju prostoru u kome provodite najviše vremena. Dnevna soba, terase i uređenje dvorišta zahtevaju veću paznju .

Terasa je jedno od najvažnijih mesta u kući u prirodi. Pre nego što se odlučite za veličinu terase proverite da li u svom dvorištu imate dovoljno prostora za izdvojeni letnjikovac, dečije igralište ili jednostavno sto ispod drveta koji će vam boravak učini zanimljivim. Ako se odlučite za veću terasu razmislite da li terasa treba da bude potpuno ili samo delimično nadkrivena, jer će se uglavnom koristi po lepom vremenu.

DRVENA VILA

Dnevna soba je otvorena prema krovu sa vidnom drvenom konstrukcijom, a u zavisnosti od pogleda ima dosta staklenih površina koje je čine izuzetnom.

Izolacija se radi u krovu, što omogućava da u drugom delu kuće bude otvorena ili zatvorena galerija koja se može koristiti za spavanje ili dnevni boravak drugog nivoa. Enterijer u kome se kombinuju, kamen, drvo i gips sa staklenim površinama opremljen je stepeništem za galeriju i pećima ili kaminima, što ga čini posebno privlačnim.
Kuhinje u objektima za odmor po pravilu ne zauzimaju veliku površinu jer se kao prostor za spremanje i služenje hrane često koriste terase i dvorišta.

PRIZEMLJE KAO POTKROVLJE

Sličan ambijent, podjednako zanimljiv, ali znatno jeftiniji dobićete u varijanti modela prizemne kuće izgrađene kao potkrovlje. Ovde su bočni zidovi niži, deo kosog plafona prati unutrašnju stranu krova, dok središnji deo kuće ima standardnu visinu. Kosi deo plafona sa vidljivim gredama izgleda jako zanimljivo jer se praktično ceo tavanski prostor pretvara u korisnu površinu.

KUĆA NA SPRAT ILI SA POTKROVLJEM

Najpovoljniju cenu po m² imaju kuće na sprat, odnosno sa potkrovljem. One mogu biti raznovrsne, sa klasičnom dnevnom sobom i jednom, dve ili tri spavaće sobe. Ove kuće obično biraju višečlane porodice koje planiraju stanovanje ili duži boravak u kući.

BUNGALOVI – MINI KUĆE

Veoma je široka lepeza i raznovrsna primena mini kuća. Projektovana je kao udobna hotelska soba sa mini kuhinjom, kupatilom i eventualno malim prostorom za spavanje na galeriji. Koristi se kao manja vikendica, pogodna za izdavanje ili kratak boravak, a izgradnjom više takvih objekata sa zajedničkim sadržajem (dečija igrališta i sportski tereni) može nastati zanimljivo turističko naselje.

DRVENE FASADE

Za ulepšavanje spoljašnjosti modernih objekata ali i rekonstrukciju starih proizvodimo drvene fasade, kojima se delimično ili potpuno obložu objekti.

Postoji više vrsta drveta (četinari, aris) i više oblika (klasičan brodski pod, kosa lamperija, romb).

Imate dodatnih pitanja?

Ukoliko želite da dobijete detaljnije informacije u vezi sa našim kućama ili imate dodatnih pitanja slobodno nas pozovite.